Druktechnieken

Druktechnieken

Door onze jarenlange ervaring weten wij wat de juiste bedrukkingstechniek voor uw product is. Wij kiezen dan ook altijd voor de beste optie. Uiteraard is het mogelijk om een andere bedrukkingstechniek te kiezen. Vermeldt u dat dan even bij de kolom "toelichting bedrukking" of neem even contact met ons op.

Om u een idee van de vele mogelijkheden te geven, hebben wij de bedrukkingstechnieken even voor u op een rijtje gezet.

Tampondruk

Een stempeltechniek die wordt gebruikt op egale materialen zoals kunststof en imitatieleer. Op bijv. balpennen, klokjes en schrijfmappen wordt deze techniek vaak toegepast.

Zeefdruk

Deze druktechniek wordt voornamelijk op niet-egale materialen gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn tassen, paraplu’s, textiel en caps.

Laser graveren

Een techniek waarbij er met een computergestuurde laserstraal tot in het kleinste detail gegraveerd wordt op diverse soorten metaal zoals op luxe pennen, staaflampen, etc.

Etsen

Electrode druktechniek die toegepast wordt op metaal zoals o.a.: Metalen bekers, sleutelhangers, zakmessen en balpennen.

Blinddruk

Met behulp van warmte wordt het logo in het materiaal gedrukt. Dit wordt voornamelijk gebruikt op agenda’s en schrijfmappen.

Foliedruk

Met behulp van warmte wordt de folie in mat of glans in het materiaal gedrukt. Deze techniek wordt vaak toegepast op agenda’s.

Stickers

De opdruk wordt op een kras vaste sticker gedrukt. Op bijvoorbeeld geschenkverpakkingen wordt deze techniek vaak gebruikt.

Borduren

Machinaal borduren in diverse kleuren. Wordt toegepast op textiel zoals handdoeken en kleding zoals blouses en polo's.

Doming

Kras vaste sticker voorzien van een stevige, glasheldere coating. Wordt toegepast op o.a. sleutelhangers en USB sticks.

Stuur ons een bericht